Gedistilleerd Brevet – Gevorderden opleiding niveau 3 gedistilleerd en cocktail.

GedistilleerdVignet en GedistilleerdBrevet opleidingen.

Basiscursus sterke drank. La Causerie geeft in samenwerking met de Wijnacademie en SDEN als eerste wijnopleider de nieuwe stijl Gedistilleerd Vignet (niveau 1) en de Gedistilleerd Brevet (niveau 3) opleidingen.

Whisky, gin (al dan niet met bijzondere waters en garnituren) en grappa zijn razend populair en ook de mooie ambachtelijke distillaten van de Lage Landen worden (her)ontdekt. En steeds vaker zie deze dranken in combinatie met gerechten.

In twee avonden leer je tijdens de basiscursus gedistilleerd en cocktails op compacte wijze het proces van mouten, branden en distilleren en leer je een ruim aantal verschillende dranken (her)kennen zoals diverse likeuren, whisk(e)y’s, cognac, jenever, gin, vodka, rum en meer. Ook komen cocktails en longdrinks aan bod en wordt aandacht besteed aan het combineren met verschillende kazen en gerechten.

de gin die een trend zette.Achter iedere fles gedistilleerd gaat een boeiende en verrassende wereld schuil. Een sensatie van smaak, een specifieke productiemethode, een nieuw productiegebied of zelfs een compleet nieuw ingrediënt.

Eerste geslaagden voor het Gedistilleerdvignet examenHet officiële examen Gedistilleerd Vignet (SGEN1/SDEN1) is aan het begin de tweede cursusavond. Zoals je van La Causerie gewend bent krijg je tijdens deze basiscursus voldoende verdieping om de wereld van de sterke drank en cocktails beter te gaan begrijpen. Er worden ruim 20 mooie distillaten geproefd en besproken.

De cursussen starten om 19:30 uur en duren tot circa 22:15 uur. De kosten van de basiscursus zijn 125€. All-in, dus inclusief 21% BTW, het cursusboekje, de hand-outs, de verdiepingsstof en het examengeld. De studiebelasting voorafgaand aan de cursusavonden is zeer gering, circa 2×2 uur.

Cursuslocatie: La Causerie, Vredehofweg 59, 3062 EM Rotterdam.

Gedistilleerd Brevet SGEN/SDEN-3

Deze cursus kan worden voorgezet met de vervolgopleiding voor verdere verdieping en verbreding. Omdat het programma afgestemd is op het programma en de proefervaring van de cursisten van de basiscursus én het tempo van deze niveau 3 cursus vrij hoog is, raden we je aan eerst de basiscursus te volgen. En aansluitend de eerstvolgende vervolgcursus. (zie inschrijfformulier hieronder, voor data en korting)

rutteDe volgende basisopleiding + vervolgcursuscombi  start in maart 2017 met 2 avonden tot SDEN2 en vervolgt in april 2017 met de verdieping tot SDEN3 bestaand uit avonden, waarvan 1 op locatie en tevens een excursie aan een werkende distilleerderij. Met de ruim 20 dranken in de basiscursus en de ruim 40 dranken in deze vervolgopleiding bouw je een ruime proefervaring op. De opleiding kan worden afgesloten met het examen Gedistilleerd Brevet SGEN/SDEN-3. Dit diploma geeft je dan toegang tot de Liquoristenopleiding SGEN/SDEN-4 bij de Wijnacademie.

De cursussen starten om 19:30 uur en duren tot circa 22:15 uur. De kosten van de vervolgcursus zijn 260 €. Inclusief BTW, cursusmap, hand-outs, middagexcursie naar distilleerderij (Nolet, Schiedam) en thematische slotavond bij Rutte, Dordrecht, met proefexamen.

In samenwerking met de Wijnacademie wordt 2017 het gedistilleerd brevetexamen  georganiseerd. Het examengeld (waarschijnlijk 65€) is niet inbegrepen. De studiebelasting is hoger dan bij de basiscursus.

Cursuslocatie:

3 avonden La Causerie, Vredehofweg 59, 3062 EM Rotterdam, slotavond Rutte, Dordrecht.

DEEL1  de brede basis

 • 13 maart 2017 La Causerie 19:30 cursusavond 1 SDEN1
 • 20 maart 2017 La Causerie 19:30 Examen SDEN1

DEEL2 de verbreding en de verdieping

 • 3 april 2017 La Causerie 19:30 uur cursusavond 1
 • 10 april 2017 Middagexcursie naar Nolet, Schiedam 14:00 uur
 • 10 april 2017 La Causerie 19:30 uur cursusavond 2
 • 1 mei 2017 La Causerie 19:30 uur cursusavond 3
 • 8 mei 2017 Rutte, Dordrecht 19:30 cursusavond 4 (o.a. oefen proefexamen)
 • mei 2017  Examen niveau 3 (inschrijfgeld 85€)

Slijtersvakdiploma

Heb je wijn, gedistilleerd en bier op niveau 3 gehaald dan kan je bij de slijtersunie het Slijtersvakdiploma aanvragen.

Inschrijven gedistilleerd en bieropleidingen

  Cursus

 • Factuurgegevens en correspondentie

 • Deelnemers

 

Controle tegen spammers