Wil je meer weten van sterkedrank, likeur en cocktails? Haal in 2 avonden het Gedistilleerd Vignet®

Gedistilleerdvignet opleiding.

Basiscursus sterke drank. La Causerie geeft sinds voorjaar 2015 als eerste opleider de nieuwe stijl Gedistilleerd Vignet® opleiding.

Whisky, gin (al dan niet met bijzondere waters en garnituren) en grappa zijn razend populair en ook de mooie  ambachtelijke distillaten van de Lage Landen worden (her)ontdekt. En steeds vaker zie deze dranken in combinatie met gerechten.

In twee avonden leer je op compacte wijze het proces van mouten, branden en distilleren en leer je verschillende dranken (her)kennen zoals diverse likeuren, whisk(e)y’s, cognac, jenever, gin, vodka, rum en meer. Ook komen cocktails en longdrinks aan bod en wordt aandacht besteed aan het combineren met verschillende kazen en gerechten.

de gin die een trend zette.Achter iedere fles gedistilleerd gaat een boeiende en verrassende wereld schuil. Een sensatie van smaak, een specifieke productiemethode, een nieuw productiegebied of zelfs een compleet nieuw ingrediënt.

gin met garnishesHet officiële examen Gedistilleerd Vignet (SGEN1/SDEN1) is aan het begin de tweede cursusavond. Zoals je van La Causerie gewend bent krijg je tijdens deze basiscursus voldoende verdieping tot niveau 2 om de wereld van de sterkedrank en cocktails beter te gaan begrijpen. Er worden ruim 20 mooie distillaten geproefd en besproken.

Eerste geslaagden voor het Gedistilleerdvignet examen

Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder. Zeven groepen en ruim 100 cursisten hebben deze cursus nu bij La Causerie gevolgd. Alle cursisten slaagden met hoge cijfers.

In 2017 starten we een groep met cursusavonden op maandagavonden 13 en 20 maart 2017. We adviseren je om gelijk 2 weken erna te starten met de vervolgcursus SDEN3-sterke drank. Na deze vervolgcursus kan je bij de wijnacademie de Liquoristenopleiding volgen.

De cursussen starten om 19:30 uur en duren tot circa 22:15 uur. De kosten zijn 125€. All-in, dus inclusief 21% BTW, het cursusboekje, de hand-outs en het examengeld. De studiebelasting voorafgaand aan de cursusavonden is gering, circa 2 uur.

Cursuslocatie: La Causerie, Vredehofweg 59, 3062 EM Rotterdam.

Gedistilleerd Brevet

Deze cursus kan worden voorgezet met de vervolgopleiding voor verdere verdieping en verbreding. Omdat het tempo van deze cursus vrij hoog is en tot niveau 3 leidt raden we je sterk aan eerst deze basiscursus te volgen.

De eerstvolgende vervolgcursus start in april 2017 en bestaat  uit 4 avonden en een bezoek aan een werkende distilleerderij. thematisch bezoek. Met de 20 dranken in de basiscursus en de ruim 40 dranken in de vervolgopleiding bouw je een ruime proefervaring op. De opleiding kan worden afgesloten met het examen Gedistilleerd Brevet SGEN/SDEN-3 dat wij in samenwerking met de Wijnacademie in Rotterdam organiseren. Dit diploma geeft je dan toegang tot de Liquoristenopleiding SGEN/SDEN-4 bij de Wijnacademie.

Slijtersbasisdiploma

Of wil je het (nieuwe) Slijtersbasisdiploma halen? Dat kan ook bij la Causerie. Ronald Staal (Charin wijnen) kreeg op 6 september 2015 als eerste in de Lage Landen dit diploma uitreikt van de voorzitter van de Wijnacademie Ron Andes.

Hoe werkt dit? Je haalt dan zowel het Wijnvignet als het Gedistilleerdvignet (of andersom) en het examen Sociale Hygiëne.

Inschrijven gedistilleerd en bieropleidingen

    Cursus

  • Factuurgegevens en correspondentie

  • Deelnemers

 

Controle tegen spammers