De docenten brengen hun passie voor wijn over.

Annick en Leon van La Causerie zijn gedreven docenten die je de wijn met veel enthousiasme en passie echt laten begrijpen.

Wie zijn je docenten?

Léon Krijgsman

leon krijgsmanHoofddocent en verantwoordelijk voor de cursussen is Léon Krijgsman. Léon is geregistreerd SWEN wijndocent en registervinoloog (RV). “Mijn interesse in wijn begon tijdens tijdens mijn studententijd en mijn vele reizen. Daarna ben ik mijn kennis door middel van studie aan de Wijnacademie en de Italiaanse sommelieropleiding en veel proeven uit gaan bouwen.” Tijdens de lessen bij La Causerie wordt er meer bijgebracht dan wat er bij de SWEN-examens van u verwacht wordt. “Zo vind ik het belangrijk dat een cursist ook kan beoordelen of een wijn op dronk is en dat er veel aandacht is voor wijn&spijs combinaties.”

De cursussen kenmerken zich door een goede mix van theorie en praktijk. En de interactie met de cursisten is groot. “Inderdaad, we vinden het belangrijk om onze cursisten persoonlijke aandacht te geven. We zien dan ook vaak mensen terug komen.”

Voor vragen aan Léon: Bel +31 (0)6 1915 6960 of mail naar krijgsman@lacauserie.nl. Of via twitter of facebook

 

Annick Schreuder

annick schreuderDe uiteenlopende workshops worden gegeven door Annick Schreuder. Haar belangstelling voor wijn dateert uit de tijd dat ze als studente in Frankrijk college liep en kennis maakte met ‘echte’ wijnen. Ze is auteur van het recent verschenen boek: ‘Rood, wit en soms rosé, een ontdekkingstocht door de wereld van wijn’.

Daarnaast blogt ze al jaren over wijn in al zijn veelzijdigheid.   “De workshops zijn toegankelijke, gezellige introductieavonden in wijn. Er zijn er drie op het moment, de Proef!, Serveer! en Sprankel! waarbij steeds andere aspecten van wijn benadrukt worden. De avonden zijn informatief maar vooral ook leuk!”

Annick is tevens zaakvoerder voor LaCauserie België.

Voor vragen aan Annick: Bel  +32 (0) 495260603 0f mail naar annick@lacauserie.nl. Of via facebook

Barbara van Rymenantbarbara

Barbara (Master of Economics, Gent) heeft haar wijnopleidingen gevolgd aan de Université du Vin Suze-la-Rousse (Frankrijk) en de Vlaamse Wijnacademie (Syntra). Zij is  sommelier-conseil.
Barbara is een ervaren docente die met veel passie haar kennis kan overbrengen.

 

Naast de vaste docenten zijn er voor een aantal uiteenlopende thema’s gastdocenten. Zonder compleet te zijn heeft La Causerie  Claudia van Dongen, Ton Wortelboer, Tjitkse Brouwer (MV), Halil Asar, Gert Crum, Fred Nijhuis, Onno Kleyn, Lars Daniëls (MV) te gast gehad.

Kwaliteit gegarandeerd

Welke opleiding je ook kiest, bij La Causerie zit je goed.

leon-creditHoofddocent en directeur van La Causerie Léon Krijgsman is een geassocieerd docent van de Wijnacademie, één van de eerste SWEN-geregistreerde wijndocenten en bestuurslid van de Associatie van Wijndocenten en lid van de Associazione Italiana Sommelier. Hij is ook Certified Sherry Educator.