La Causerie biedt cursussen die aansluiten bij de HORECA en wijnhandel

SDEN-plus opleidingen op verschillende niveaus. Dus betere wijnen en meer aansluiting bij de praktijk. Wij hebben ook maatwerk voor uw bedrijf.

Aansluiting bij uw bedrijf

De workshops en cursussen van La Causerie sluiten perfect aan bij de kennis die u nodig heeft in bediening of het runnen van een eigen HORECA-zaak. U kunt altijd terecht bij ons terecht omdat wij een groot en gevarieerd aanbod hebben. De gecertificeerde SDEN-cursussen (Stichting Drankexamens en Normering) zijn af te sluiten met een landelijk erkend examen. La Causerie onderscheidt zich vooral in het feit dat we met wijnen werken die van hoge kwaliteit zijn. Dit sluit uitstekend aan bij de betere HORECA gelegenheden waar men de betere wijnen schenkt. Daarnaast hebben de gepassioneerde docenten er voor gekozen veel aandacht te besteden aan het combineren van wijn en spijs en het inzetten bij verschillende situaties (het plus-deel). Bij La Causerie geven we onze cursisten persoonlijke aandacht en heerst er een ontspannen sfeer in de professionele cursusruimte/wijnkelder. Meer informatie? Gebruik het contactformulier  of neem telefonisch contact op met register SDEN docent en AIS Sommelier Léon Krijgsman (+31 (0)6 1915 6960) om persoonlijk advies in te winnen

Aansluiting bij HORECA opleidingen

We hebben regelmatig cursisten die een cursus of workshop volgen ter voorbereiding of als verdieping op een horeca opleiding.  Ook al is dit per HORECA- school verschillend, we zien vaak dat studenten hun kennis bij La Causerie komen opvijzelen of willen bijhouden met een van de Masterclasses. Onze SDEN-cursussen zijn SDEN-Plus cursussen dit betekent dat wij u meer vaardigheden leren dan dat er op het examen van u verwacht wordt. Wij belonen dat door het label Wine Connoisseur aan de cursussen en uw diploma’s mee te geven.  Meer informatie? Gebruik het contactformulier  om persoonlijk advies in te winnen.

Mensen uit HORECA die u voorgingen
La Causerie is marktleider in regio Rotterdam Rijnmond en ver daarbuiten. Daarom is het niet gek dat u onze cursisten vaak tegenkomt in de betere Horeca-zaken. We zien vaak dat HORECA mensen uit de praktijk al aardig wat kennis van verschillende wijnen hebben. Toch leren ze bij La Causerie veel achtergrond informatie over wijn en wijnen beter begrijpen. We zien bedienend personeel voorbij komen tot eigenaren van wijnbarren en chefs.

Wij zijn trots op onze oud-cursisten die u onder andere (een willekeurige greep) kunt vinden bij:

Enkele quotes:

Cees de Vreugd (Intercaves BV):  Tijdens de vervolgcursus van la Causerie ga je wijnen beter begrijpen. Het is overduidelijk dat alle lessen tot in de puntjes zijn voorbereid. Voor mij was het (blind) proeven van de wijnen waarbij we leerden om dit systematisch aan te pakken, het allerleukste onderdeel. Ik kan het iedere wijnliefhebber én professional aanraden.

Rian Noorlander (chef-kok Sociëteit Eendragt Maakt Magt, Kralingen):  Ik heb ontzettend veel bij geleerd met name over een wijn proeven en combineren met spijzen, dit komt mij nu zeer ten goede in de praktijk.

Kort interview met Karin MuiresKwiezien
1: Waarom La Causerie?  Omdat het altijd fijn is van mensen les te krijgen die net zo gek zijn van wijn als wij.
2. Wat wist je al uit de praktijk? Dat wijn lekker is! Duh!
3. Wat heb je hier bijgeleerd? Dat heel veel factoren/ keuzes van de wijnmaker van invloed zijn op de smaak van de wijn.
4. Hoe gebruik je deze kennis in het vak? Bij het inkopen van de wijn en bij het schenken aan onze gasten.

David M. Van Steenderen (maitre sommelier Restaurant la Vilette, sommelier Restaurant Amarone, juli 2014 eigenaar café | wijnbar | restaurant VINEUM : La Causerie bezorgt nóg meer genot bij het drinken van wijn door het overbrengen van kennis op een inspirerende en enthousiast makende manier!

Kort interview met Zjevaun Janga, FG (François Geurds)
1: Waarom La Causerie? Ik had binnen de horeca via via gehoord dat La Causerie een goeie basis zou zijn voor mij.
2.Wat wist je al uit de praktijk? Ik wist al een hoop aangezien ik met een van de beste proevers om mij heen had maar moest nog zoveel leren en daar heeft la Causerie mij ontzettend mee geholpen.
3. Wat heb je hier bijgeleerd? Het theoretisch gedeelte en hoe je systematisch moet proeven.
4. Hoe gebruik je deze kennis in het vak? Wat je leert dat neem ik natuurlijk ook mee in het praktijk omdat ik nu iets meer kennis en structuur heb gaat het adviseren van wijnen ook veel makkelijker.

Joris Bruins en Arash Golafshan Yousefi / Restaurant Gusto
We hebben ontzettend veel profijt gehad van de SWEN level 3 cursus bij La Causerie. Niet alleen omdat we de gasten van Gusto nòg beter kunnen adviseren, maar vooral omdat de cursus zo ontzettend interessant was.

Dani Haars, Restaurant Oliva op Facebook:
Wooowwwieieieieie! Ik ben geslaagd voor mijn SWEN3 examen! Ik heb een 7 en had 5 wijnen goed! Ik ben zoooo happy! Bedank Leon Het was een top cursus! Ik heb veel van je geleerd en genoten van de proefavonden!